Alla inlägg under juni 2009

Av Yvonne - 30 juni 2009 21:45

Så känns det just nu, trots att en mygga just satt och gottade sig på min axel. Jag har lite svårt att komma ner, det är så härligt och jag går omkring och ler lite för mig själv och tittar på min vinsthund som just rullat sig í något onämnbart och måste hem och bada.

Vi har just avverkat promenaden med att jaga kråkorna nere vid poolen, ja inte jag då men hundarna. Träffade även på en stor, ganska välmående padda och en död huggorm, jag är glad att den var död för Nyman klev på den. Spännande liv man lever:-)

Sitter och kollar utställningarna på SKK's hemsida, det gäller att vara med det är så lätt att missa ett datum och sen går jag här och grämer mig. Det gör mina vänner också för dom får ju lyssna på mitt elände i evigheter, det finns ju många sätt att älta sitt misslyckande.

Just nu har jag talbokstorka, biblioteket har sommartid och jag lyckas inte pricka in rätt dag och rätt tid, så jag har inget att lyssna på. Det får bli allsång i bilen, alla vet ju att om vrider man upp volymen riktigt ordentligt så hör man inte sig själv och det är då man undrar varför man inte blev sångare. Men någonstans vid höga C (yeah) krackelerar rösten och man förstår varför det inte blev så.  Jag fortsätter som administratör och hundfrissa, det är jag ju ganska bra på trots allt. Var man har sin plats, mormor sa så.

Min mormor var en liten, kvinna och världens snällaste och gladaste. Kanske brås jag lite på henne, hoppas jag.

Kära vänner och obekanta, ha en skön kväll och förta er inte. Njut av sommaren.

Tack och hej

Av Yvonne - 29 juni 2009 21:25

Den blev precis så kul och mysig som jag förväntat mig. Även om resultaten inte alla gånger blir vad man vill och hoppas finns ju kompisarna där. Man dricker ett litet glas, eller två, eller kanske tom tre och vänder ut och in på allt, i slutändan blir det alltid bli väldigt bra.

Jag var väldigt nervös, för trots allt har jag gjort bra ifrån mig, eller är det kanske Mollberg som gjort bra ifrån sig. Maybe a little bit of both, jag kunde inte motstå att briljera, jag kan engelska :-) så kan man bara hoppas och kämpa lite lite.

Att solen sken och det var varmt gjorde inte så mycket och allt eftersom dagen framskred började folk tappa skorna?? Utom jag, för jag måste se till att förbli vit på tårna och få en vit rand runt vristen, hmmm.

Jag duschade ordentligt och borstade fötterna med tvål och nagelborste men dom förblir svarta. Undrar om det beror på att det är fel stavelse före ordet borste? Hade dom blivit renare, min fötter alltså, om det varit en fotborste istället. Nu ser det ut som jag får skava bort skiten istället.

Nåja, helgen blev sketbra, jag har nog inte landat riktigt än, för det är helt fantastiskt att få placera sig i en BIS-final även om det är veteraner, och till råga på allt båda dagarna.

SKK's speakern sa, nu måste ni klappa ordentligt för det här är gamla hundar och titta så fina dom är. Hade jag inte varit så nervös hade jag nog fått en tår i ögat, för visst är dom fina våra "gamlingar" framför allt min lille "turbopropp". Efter finalen packade vi in våra pinaler, ett antal personliga väskor, hundryggor, stolar, burar, hundar, plastpåsar, hundfoder och en staty som jag fick:-) (förklaring; en annan gång)

Tack Volvo, det går alltid få in lite till

Tack Maria, Åsa, Joline och Frida för en mysig och trevlig helg

Tack Mollberg, Nyman, Zlatan, Tage, Levis, Vera, Hedvig, Wille, Nova och Jerry, utan er vad skulle vi då ha gjort under Boråshelgen.

Tack min älskade man för att du står ut, eller dras det kanske en lättnadens suck när det bär iväg, huset blir jättefint.

Tack min älskade son för att du hjälper din far.

Nya möjlighet och utmaningar kommer, tur att solen lyser och livet leker.

Tjingeling

Av Yvonne - 24 juni 2009 22:33

Jag brukar försöka träna 3 dgr/vecka, och jag går alltid själv, vill inte ha sällskap. Fast det är lite svårt när solen skiner och ett gäng arbetskamrater sitter ute och har det skönt, men som den starka människa jag är (smile) går jag till gymmet, jag har bestämt mig. Småpratar med någon jag inte känner, sätter mig och värmer upp i roddmaskinen, fläsket tar emot när jag böjer mig framåt, har starka funderingar på fettsugning. Sen vidare in i rummet där alla maskinerna för cirkelträningen finns, det är där jag håller till. Har ökat vikterna igen och det är ganska tungt, jag blundar och räknar för att se hur många repetitioner jag gör innan det är time att byta maskin. Då känner jag odören, smuts och svett, tittar upp och där sitter en ung tjej och stinker. Hur i hela faderuttan kan man lukta så, tack och lov har jag bara ett par maskiner kvar och efter det ska jag tänja och bända lite. Hon kommer efter ett par minuter och så även stanken, jag mår nästan illa. När jag duschar hör jag hur hon rör sig och efter ett par minuter smäller dörren igen och det blev tyyyyyyyyyysst!

Människan satte på sig kläderna och gick utan att duscha, finns det någon vänlig själ på hennes jobb som kan tala om för henne hur illa hon luktar. Nästa gång jag ser henne, om jag gör det, kommer jag att säga det. Jag vet att man inte ska göra folk ledsna, men jag står inte ut med att befinna mig på samma plats som den stanken. Sen förstår jag inte hur man själv kan undgå att känna hur illa man luktar, och vem uppfostrade henne, stackarn. 

Detta skriver jag, som vänder bilen och åker hem om jag har glömt sätta på mig väldoft.

På tal om dofter så är båda herrarna badade, även dom i något så när väldoftande schampo. När jag bär Nyman till badet, och vi närmar oss duschen spärrar han ut benen så att han kan hålla emot en stund, rädda sig den som kan:-)

Imorgon torsdag, dan före dan och jag ligger efter i planeringen igen.

Av Yvonne - 22 juni 2009 22:36

Idag tittade jag på vädret, det blir nog sol till helgen i Borås, törs jag skriva så? Det är ju ganska vanligt att det regnar just då och just där.

Har putsat på Mollberg han är nog klar, tror jag alltså, finns nog en liten tofs eller nåt annat som spretar imorgon, tar tag i det då.

Är så trött och hade nog tänkt mig ett härligt skumbad, med ansiktsmask och gurka på ögonen, champange och jordgubbar inom räckhåll:-)

Nu är det så att jag ljuger, har inge' badkar, gurkan har gått och lagt sig i soporna, champangen är slut och jordgubbarna är frusna.

Men jag har shoppat ett par skor och då känner jag mig som katten som ätit sin första pippi på vårkanten, dagen är räddad. Började bli lite orolig för jag har legat lite på latsidan vad det gäller min shopping, men det artar sig.

Sen tror jag att jag ledde stort i VM i telefonprat idag, Åsa ringde när jag stod i provhytten, Felix när jag skulle betala parkeringen. Lyckades svara utan att spilla min, latte, gud förbjude. Mannen försökte nå mig ett antal ggr när jag letade stövlar. Maria var höll du hus??

Hundarna har krupit ihop i korgarna, Nyman lyckligt ovetande om att imorgon vankas det bad med alla tillbehör.

Hörs, ses snart, skickar en tanke till en av mina vänner som har det svårt. Hon vet att vi är många som tänker på henne och hennes familj, kanske hjälper det lite. Kram


Av Yvonne - 21 juni 2009 21:51

Vi jobbar med huset, panelar om och då stöter man på diverse små problem som man inte tänkt på. Igårkväll hängde regnet i luften och eftersom en del panel var borttagen fick vi plasta in den sidan av huset, annars blir're blött. Efter en stund hojtade min make, bad mig komma med hammaren och två spikar, lydig fru gör som hon blir tillsagd, eller hur?? Mer nyfiken än lydig, hur som helst, vi hade plastat in inflygningen till ett humlebo och därför skulle vi häkta upp plasten så dom stackars humlorna kunde komma in till sig. Idag har vi dunkat på plankor och läktar, målat och dundrar runt så jag vet inte om humlorna orkade bo kvar. Förutom en envis rackare som irrar runt och letar efter sin ingång, den han gjort i isoleringen under natten, där är det ju igenspikat nu. Lite stressigt att höra hans surrande runt mina ben medan jag målade, kunde riktigt höra honom;

- men va' tusan visst var det väl här, eller var det här, hmm jag tar ett varv till.

Under tiden åt Mollberg och Nyman märgben och grisöra i hundhagen, småskällde på grannarna, höll koll på omgivningarna,dom hade det nog ganska ok därnere eftersom dom inte hördes av så mycket. Ville inte riskera gröna eller vita färgfläckar i pälsen en vecka före utställningen.

Nu ska jag skrubba bort färg ifrån knäna. Imorgon är det äntligen måndag och jag får gå upp tidigt igen, vem vill ligga och dra sig hela dagarna.

Sköt om sig så länge, tjingeling!!!

Av Yvonne - 18 juni 2009 15:29

Jag har så ont i fingrarna så jag knappt kan skriva, har trimmat Tyra i ett par timmar. Tyra är inte en dvärgschnauzer utan en betydligt tyngre envisare ras, basset hmm hmm osv, kommer inte ihåg riktigt vad den heter i skrivande stund. Idag ville inte Tyra vara med så där väldigt mycket och då gnäller hon, småylar, hoppar upp och pussar, ja ni vet. Det blir inte så mycket gjort den första timmen utan en massa trams, sen går det bra och när husse kommer och hämtar är vi skettrötta båda två . Vi började jobba med henne i vintras för till hösten ska hon börja jaga och då måste pälsen vara i fas.

Och!!!Jag har lyssnat klart på min bok, undrar om jag skulle blivit detektiv eller utredare eller vad det nu kallas, jag förstår inte hur man klarar sig utan mig. Jag listade ut vem det var som satt fast i den ryska avlyssningsmojängen som dom hittade i en liten sjö på Island. Sen var det gubevars en massa andra saker som jag inte hann med, men hade det varit en cd til så hade jag nog listat ut det också.

Vem det var, det var inte betjänten i alla fall, men en himla bra bok, Annelie, lite annorlunda.

Titel: Mannen i sjön av Arnaldur Indridason

det var sista boken så nu måste jag låna fler, ser fram emot Åsa Janssons nya.

Trevlig midsommar och dansa inte omkull i regnet

Nästa fredag ses vi i Borås!!!!

Av Yvonne - 17 juni 2009 23:26

Mitt i veckan och sista arbetsdagen, på något sätt har vi tydligen lyckats arbeta in en dag och så placerade dom den på torsdag före midsommarafton. Det gjorde ingenting, iofs kan dom placera den nästan var som helst, en ledig dag är en ledig dag.

Träffade min syster idag, hon mötte sin stora kärlek för sisådär kan det va' två år se'n och flyttade till Stockholm, bara för hans skull. Jag är lite ovan att ha henne så nära, mejlar eller sms:ar och så äter vi lunch lite då och då. På väg tillbaka till jobbet såg jag till att passera Glasshuset, hur många sorters glass finns det egentligen? Får ta en x:tra dag på gymmet, man måste ju njuta av livet och sommaren.

Åkte hem och släppte ut hundarna, sen åkte jag och handlade midsommarkäket. Hemmar vid halvtio-tiden igen, det är faktiskt väldigt skönt att handla så sent, inte så mycket folk att trängas med då. Eftersom jag fortfarande har ganska så bra med energi kvar, har jag bakat färdigt mitt modifierade danska rågbröd (lät det bra, eller). Det ska in i ugnen imorgon, så är det klart till midsommar, gott blir det. Tro inte att jag är någon värsting på att baka, men det här lyckas jag med. Antagligen för att det är så mycket pyssel och det gillar jag.

Ska ta en kopp te (nyinköpt) och en macka, det blev ingen middag idag.

Dröm sött alla, jag vill också ha en hund, kände jag just nu. Undrar om....?

Av Yvonne - 16 juni 2009 20:10

Vi ska tävla hela sommaren Mollberg och jag, min underbara lilla hund som tycker att utställningar är så kul. Han dundrar runt, har så mycket motor, och säger skynda dig matte, jag tror att han gillar rörelser, domarn. För dom kan ju prata våra hundar, eller hur?

Idag kom det PM och nummerlappar till Borås. Drog en lättnadens suck  eftersom jag glömde anmäla till SSPK's utställning i Österbybruk för ett par veckor se'n. 

Nyman, kloklippning=ett till några till tjuvnyp

Står där med lillfingret i hans mun och han håller ganska hårt, jag håller i skägget och säger åt honom att släppa mitt finger och att det faktiskt är jag som bestämmer. Försiktigt, försiktigt stänger han munnen ännu mer och så får jag bända upp munnen på det envisa odjuret.

Tyvärr måste jag erkänna att jag själv för ganska många år sedan var känd för att stänga munnen om andras fingrar, läs tandläkaren, och en kattsvans som aldrig mer blev vad den varit. I och för sig borde det vara preskiberat vid det här laget. Nåja, efter avslutad kloklippning gick han in och bäddade ner sig i min säng, med rena lakan, det är straffet. Han var inte nybadad direkt.

Har inte hunnit lyssna så mycket på min isländska thriller, många planeringsmöten på telefon nu:-)

Hoppas att jag vaknar av solen imorgon också, jag måste på nåt sätt få bort min fyrkantiga urringning snart (ojämn solbränna efter en blus)

Hej hopp i sommarnatten

Ovido - Quiz & Flashcards