Alla inlägg under juli 2009

Av Yvonne - 14 juli 2009 21:43

Är det någon som vet när man får ordning och reda på sitt liv.

En av mina fd chefer sa; Yvonne, det är fort, ofta och mycket. Nästan så att jag är benägen att hålla med.

Fick ett e-mail idag, det stod; jag blir lite full i skratt när jag fick ditt mail, det skickade jag för sex månader sen! Ops, men så är det, såg det och tänkte oj har jag inte svarat och så gjorde jag det. Sen såg jag att det var gammalt, suck!! Ja. bättre med ett svar än inget alls, hmm....

Jag tror att det är bra med semester, jag är nog lite trött trots allt.

Allt går i flygande fläng när jag ska göra saker, oftast blir det faktiskt rätt, tro det eller ej, men lite vurpor blir det här och där.

På tal om vurpor, på väg till banken för att sätta in någon miljon på mitt konto (ha) gick som vanligt i egna tankar och rätt var det var låg jag på magen mitt ute i gatan. Jag vet inte hur det gick till men det fanns faktiskt inget under mina fötter helt plötsligt. Blev uppfiskad av ett par herrar:-) som frågade om allt gått bra och det hade det ju, ingen hann ju fram för att köra över mig, grön gubbe och så där. Stockholmarna är ganska ordentliga och gasar inte när man går på övergångsställe, för då blir man av med körkortet. Vete f-n hur det hade gått annars, så i fortsättningen går jag på övergångsstället, där har man ju en sportslig chans iaf.

Två arbetsdar kvar, jag drar mig tillbaka för att orka med, sen jäklar.

Lördag = utställning i Köping, see you

Av Yvonne - 13 juli 2009 13:09

Jag hade precis satt mig och skulle titta på Poirot, då Nyman meddelade att han ville ut. Tyckte det var lite onödigt faktiskt, då vi precis hade kommit in från promenaden och dessutom hade dom varit ute hela dagen.

-Gå och lägg dig, jag ska se på TV, engelsk deckare = Stör ej!

ÄRTHJÄRNA, och då menar jag inte hunden.

När ber den hunden om att få gå ut, aldrig, förutom när han mår dåligt!!

Så blev det som det blev, han började kräkas på mattan i köket, iof sig är jag  glad och tacksam att det var den, mattan i vardagsrummet är mycket dyrare att tvätta.

Det blev ett springande ut och in, medan mattan blev fläckigare och fläckigare allt eftersom timmarna gick. När det sen kom det från andra änden och vi inte hann ut, hamnade allt på mattan, igen.

Ja, då var det bara att släpa ut enländet och knäskura ute på plattorna sisådär runt midnatt, jag och myggen. Tillbringade natten halvsovandes i soffen, man vet ju aldrig.

Idag mår han bra, inte ett dugg hängig, jag känner mig som ett vrak, men jag missade inte Poirot, tack och lov!!

Livet är underbart!!:-)

Av Yvonne - 11 juli 2009 21:42

Till slut var jag bara tvungen, det gick inte att bortse ifrån det längre. Jag måste rensa ogräset så att mina fina rosor syns.

Så där har jag legat på knä hela dagen och rensat och rensat, härlig känsla när man tar ett ordentligt tag om vad man tror är bara ogräs men så har man fått tag i en gren med stora vassa taggar. Då svär jag, annars brukar jag vara sparsam med sånt språk, och nu ljuger jag också, men det såg bra ut ett tag.

Idag blir det ingen lång och invecklad blogg för det har inte hänt så mycket eftersom jag rensat ogräs hela dagen. Och vid rosenrabatter händer det inte så mycket faktiskt, man sticker och river sig, blir myggbiten, det klampar något konstigt över ryggen på en som kittlas och med jämna mellanrum skriker man efter kaffe, vatten och allt annat som kan behövas till en hårt arbetande kvinna i sina bästa år. En grön syrsa höll på att bli Mollberggodis men jag räddade den från en säker död, tror att han klarade sig relativt oskadd.

Till sist, GRATTIS till VVV (världens vackraste vovve) Zlatan och hans matte och uppfödare Maria (kennel Kaspelix) som blev BIR i Tvååker.

Pappa Nyman och farfar Mollberg har firat med fläskfilé och jag tog ett xtra glas vin.

Semestern närmar sig, tre veckodagar till sen är den här:-)



Av Yvonne - 10 juli 2009 11:07

Frågar man sig lätt, idag har jag satt på mig jeansen och skrämmande nog, strumpor. Det händer aldrig så här års, strumpor, va!

Men jag fryser om fötterna och jag hatar att frysa, nåja, min semester börjar om en vecka. Troligtvis kommer sommaren då, det måste den bara.

Finns vissa som räknar ner till Tvååker, jag räknar ner till Köping. Undrar om det kunde bli "lagomväder" den lördagen, jag menar något mitt emellan 45 grader och tornado med hagel. Är det någon som har bra kontakt uppåt, i så fall gör en insats:-)

Igår åt jag lunch med syrran(veterinärsyster) och hennes sambo, trevligt. Vi brukar göra det ganska ofta nu för tiden. Hon var lite disträ tyckte jag, men herregud, man kan ju inte vara på topp hela tiden, eller?

Helt plötsligt la någon händerna för mina ögon och det visade sig vara min lillebror som jag faktiskt inte träffat på 18 år. Jag blev så himla glad och naturligtvis blev det ett himla liv, skrattar, skriker, pratar. Alla som känner mig vet ju hur det brukar vara, tror faktiskt att ett par lunchgäster skyndade iväg i förtid och när vi gick efter någon timme eller två drog dom som var kvar en lättnadens suck, fast det var inte så många faktiskt. Skitkul, min lillebror, 2 m lång och fyrbarnspappa och på väg (ev) att flytta till storstan.

Nu ska jag krypa in i något vattentätt och gå ut med hundarna, Nyman trampar runt så det är nog dags, känns det som.

Bli inte kall om fötterna för då blir man förkyld, tjingeling!!


Av Yvonne - 7 juli 2009 22:51

Det beror inte på åldern det vet jag, för det är väldigt många år sedan jag borstade tänderna med, var det min svärfars rakkräm på tub eller någon annans, jag kommer inte ihåg. Jag kommer iaf ihåg att det smakade vidrigt och att jag vaknade ordentligt, tvi 1000!!

Som vanligt kom jag ur sängen vid 04.30 cirkus sisådär, promenad med hundarna, sätta mat till hundarna alltså, två mackor till mig, leta fram kläder för dagen (vissa mornar mer besvärligt än andra) duscha, make up. Linsen på fingret och in i ögat, nästan, som tur var. Hade använt fel vätska och det gjorde oooooooooont, tårarna sprutade och alla mina ansträngningar rann i floder nerför kinden. Har gått hela dagen, utan linser förstås för det gick inte och med ett knallrött öga, ont hade jag också. Synd om mig, japp en aning. Det är bara att konstatera att hjärnan står på "off" så dags.

Så det är lika bra att sälla sig till alla andra virrpannor:-)

Städade undan en halväten mus från vägen på morgonrundan, vet ju vad som händer om hundarna upptäcker den före mig, den här gången lyckades jag lura båda två, ha!

Nu ska jag gå och borsta tanden, med tandkräm.

Sov sött men läs klart det här först.





Av Yvonne - 6 juli 2009 08:32

Jag börjar mitt nya liv idag, som 50-procentare, inte frivilligt men ändå.

En stycke hund stod på min mage halvåtta och sa, är du inte lite sen, va?

Alla som haft en dvärgschnauzer på sin mage vet ju hur dom ser ut, bistra!

Hundar har ju fyra ställen dom kan trampa på, så det blev snabbuppstigning och så var det väl inte någon idé riktigt att gå och lägga sig igen.

Det var lite mycket att göra så här som halvtidsarbetslös, så jag har klarat av samtal med Unionen, trevligt och A-kassan, trevligt. Nu vet jag nog hur jag ska göra för att komma in i systemet, ja inte det vanliga då. Sen är det bara att sätta igång med dagens arbete:-)

Först och främst de bistra hundarna, långprommis naturligtvis. Har varit ute och kollat temperaturen och det är lite kallt så det får bli de varma shortsen.

Ska ut och jaga lite gardinkrokar, gardinstänger och fästen, tabletter till köksbordet, känns som det blir IKEA va!?

Sen får jag inte glömma, olja till PÄRLAN, HUSETS STOLTHET, eller som grannen sa för ett par år sen; det är den där som höjer värdet på den här gatan, Porschen. Jag har tittat ordentligt på dunken, skrivit upp ordentligt på lappen, för det här kära vänner är en ära. Det är inte vem som helst som får köpa olja till Porschen inte, och då måste det vara ordentligt, inge' slarv här inte.

Sen undrar jag om det inte får bli en dust i trimhuset igen, ska nog bada lite igen, plocka var tredje hårstrå på Mollefjoll, det är snart dags igen.

Jag kom just på att jag faktiskt går omkring och ser fram emot roliga saker hela tiden, hundutställning, bröllopet (Svenstavikhelgen, hmm), hundutställning och hundutställning, alla är ordentligt utsatta i kalendern och det enda kruxet är att komma ihåg att anmäla, och så planeras det ju helg tillsammans med The tjejgäng and the doggisar, jättekul. Sen har vi ju Vallentuna då vi invaderar dom som har oturen att bo mitt emot utställningsplatsen, vilken tur vi har.

Vi hörs!


Av Yvonne - 4 juli 2009 19:46

Mollberg ska hållas i form, kroppsligt och i pälsform. Han står tålmodigt och låter mig göra vad jag ska. Men visst läser man vad dom tänker;

-vänta nu gjorder inte vi det här alldeles nyligen.

-alltså är detta verkligen nödvändigt, jag tycker att jag är ganska snygg som jag är, eller..

Tro det eller ej, det fanns saker att göra med den pälsen och det vi ser fram emot är Köping.

Jag har inte varit i Köping, men jag åker förbi både nu och då, vägarna bär förbi Köping sas. Nu ska jag försöka stanna där, ska bli skitkul.

Förutom Soffan jag skrev om igår (soffran skrev jag visst) har jag hittat en jättesnygg TV-bänk. Tror att jag ska vara färdig med vardagsrummet till jul. Finns vissa som bara suckar och säger, visst visst, den är snygg. Hur ska jag ta det, spring och köp eller?? Jag tar det säkra före det osäkta, jag springer och köper. Försäljaren i den affären har insett att jag är ett säkert kort och hakar på så fort jag kommer in, man vet ju aldrig.

Nåja, så illa är det faktiskt inte, det är faktiskt värre när jag är i skoaffärer.  Alla måste ju inse hur viktigt det är med skor, man måste ha skor till jobbet, till den lilla svarta, låg klack till dräkten (affärsmässigt) högt till den lilla rosa jag ska ha till brölloppet (Svenstavikhelgen) osv. Ja och så är det platta skor eller sandaler till utställningen. Jag kan komma på hur många varianter som helst för att behöva nya skor, och handen på hjärtat, jag är ju inte ensam om att vara medlem i "måstehanyaskort-klubben". Jag har alltid ett mycket nöjt grin i ansiktet när jag går därifrån. Känner mig upplyft på nå't sätt.

På tal om Svenstavik så svider det lite att jag missar den helgen, men våra  vänner gifter sig och det får man inte heller missa. Mollberg får ledigt den helgen. Vi kommer igen!!

Annelie, det är kul att måla, Sophie kram!!

Till alla mina kära vänner som krälar runt i ringarna och tar underbara foton av mig och Mollberg. Tack söta ni ( ska dra in magen på näsa gång ) men dom blir så fina,

Njut av solen, ett bra vin och en bra bok/Kram


Av Yvonne - 3 juli 2009 21:56

Tänk, hur man kan somna, bara så där. Satt och tog igen mig efter middagen och så blev det tydligen någon typ av black out.

Min käre man försökte väcka mig tre ggr, det tror jag ifo inte på för jag hörde bara två gånger, men jag förstår fortfarande inte hur man kan somna så snabbt. Jag stapplade upp och ramlade i säng och det var nog tur för Frasse kom kl. 08.00 och skulle göras iordning. Matte är alltid så orolig för att han inte ska sköta sig, men det gör han. Vi lyssnar ju på deckare, talbok och diskuterar intrigen. Nu ljuger jag:-)

Men jag har till slut prickat in bibblans öppettider och har nu lagt upp ett lager av talböcker. Sen är det ju så, att jag har beställt soffan och jag är jättenöjd, tro faktiskt att det blir jättebra. Soffran är ganska klassiskt, med gråsvart tyg med inslag av brunt för att göra det varmare; inte mitt uttryck. Men det var snyggt, så det får gå. Soffan kommer om 8 veckor, semerstertider osv. Men det gör inte mig någonting, jag har äntligen bestämt mig och det känns så bra. Funderar på att "fluffa" till det med lite kuddar i diverse kulörter, yessssss!!

Så har jag löst mysteriet med Åsa's försvunna sax, fanns i min trimväska. Tänk om alla problem var lika lätta att lösa. Naturligtvis har jag inte tagit den med flit, långa fingrar antar jag.

Idag drabbades jag av Fransson-saknad. För den som inte vet var Fransson min gammelhund som fick somna in den 5 augusti 2008, både blind, döv och väldans trött. Jag drabbades av en sådan saknad, tänkte på hur han rörde sig, att han hade fula öron och taskig päls, hur han kändes att krama och hur han la sitt huvud mot mitt bröst när vi gossade. Lite hårt känns det, men det vet ju alla som har hund att det här genomlever vi då och då,

Att avstå från hundarna kommer jag aldrig att göra trots att det gör så ont när någon av dom måste gå vidare. Dom ger mig så myckt glädje medan dom finns, och den glädjen avstår vi aldrig ifrån, eller hur.

Sen mina vänner som jag fått via hundarna, er vill jag inte heller vara utan. Snabbt som attan tänkte jag till, vill ni ha mig som vän. Ah, skit samma nu är jag er vän vare sig ni vill eller inte. Så det så!!

 Lev väl, see you soon:-)


Ovido - Quiz & Flashcards